Kutt grønnsaker som anvist.

Stek sopp og løk til det er mørt og fått skikkelig med farge (jo mer farge jo mer smak til kraften). Tilsett squash, paprika, ingefær, chili og hvitløk og stek videre et par minutter. Tilsett vann og kok grønnsakene i ca. 6 minutter. Tilsett tilslutt pak choi i gryten og la koke et par minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Kok nudlene i 5 minutter.

Kutt tofu i terninger og stek i en panne med olje til den er gyllen.

Anrett nudlene i bunnen av en dyp tallerken. Legg grønnsaker og stekt tofu på toppen, øs over litt kraft og server.

Middagstips:
Stek grønnsakene riktig godt for å gi kraften mest mulig smak. Hvis det setter seg litt i bun- nen, tilsett bare en skvett vann og ”kok gryten ren”.

Hvor mye soyasaus du tilsetter er smak og behag, så smak deg frem. Du må også gjerne tilsette litt fish sauce for ekstra ”umami”. Har du lime til overs? Skvis over litt juice!

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk fast tofu

1 pk soba nudler

200 g sopp – skivet
1 stk Løk – i tynne skiver
1⁄2 stk squash – i halvmåner
1 stk paprika – strimlet
3 cm ingefær – revet/finhakket 1⁄2-1 stk Chili – finhakket
1-2 fedd hvitløk – revet/finhak- ket
3,5 dl vann
1 stk pakchoi
1⁄4 dl soyasaus*
salt og pepper*

 

*Fra kjøkkenskapet