Skrell gulrot og kålrot. Kutt kålrot og ca. 200 g av gulroten i små terninger. Kutt resten av gulroten i 1⁄2 cm tykke skiver og brokkoli i buketter.

Kok kålrot- og gulrotterninger i lettsaltet vann til den er mør.

Kutt vossakorven i ca. 2 cm tykke skiver på skrå. Stek i en panne med litt olje på middels varme til den er gyllen.

Sett på en kjele med et par cm vann og damp brokkoli og gulrotskiver i 4-7 minutter.

Sil av vannet på kålroten og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett 1-2 ss smør og eventuelt litt fløte, rømme eller melk hvis du har. Dessverre så har det seg slik at kålrotstappe smaker bedre og bedre jo mer fett du har i – men hei, det er jo jul!

Hell av vannet på grønnsakene og gi de et dryss salt, pepper og en ss smør.

Server vossakorven med kålrotstappe, dampede grønnsaker og gjerne en god skje med din favorittsennep.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk vossakorv
1 kålrot
1 brokkoli
5 gulrøtter (500 g)
salt og pepper*
olje til steking*
smør*
fløte, melk eller rømme* (kan sløyfes)
din favorittsennep* (kan sløyfes)

 

 

*Fra kjøkkenskapet