Varm ovnen til 230°C. 

Skrell gresskaret og del i to på langs, skrap ut kjernene og del gresskaret i små båter. 

Legg gresskar, løk og gulrot på et bakebrett med litt olje eller smør. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter til gresskaret er mykt. 

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Varm en stor gryte med litt olje, tilsett de ovnsbakte grønnsakene, kikerter, hvitløk, krydder, chili og ingefær. La det frese et minutt og tilsett deretter tomat, sukker og hvitvinseddik. Smak til med litt salt, pepper og la det koke under lokk i 5 minutter. 

Server gryten med ris og topp med en skje Rørosrømme og frisk koriander. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 flaskegresskar
3 gulrot, grove biter
1 løk i båter

1 boks kikerter, skylt

1 pk krydderblanding
1 fedd hvitløk, revet
1 ss ingefær, revet
½ grønn chili, finhakket
2 tomater, grovt ternet
1 ss sukker K
1 ss hvitvinseddik K
1 dl vann

½ Rørosrømme 

koriander til topping
olje & smør til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet