1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Ha cherrytomat i en ildfast form med litt olivenolje, tørket timian/oregano, salt og pepper. Bak i ovnen i 10 minutter til de har sprukket og falt sammen.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.

  4. Kutt bacon i terninger og stek sammen med purre, hvitløk, paprika og rødløk i en tørr panne til grønnsakene er møre og baconet gyllent. Tilsett sukkererter, vend rundt og fjern pannen fra varmen.

  5. Sil av vannet på pastaen og vend inn i pannen med grønnsakene. Tilsett cherrytomatene og hell i oljen som er igjen i formen. Skvis i litt sitronsaft og bland alt godt sammen slik at tomatene moses litt.

  6. Server med finhakket basilikum.

Tid: 30-40 minutter


1 pk tagliatelle

1 pk cherrytomat olivenolje*
salt & pepper*
tørket timian/oregano*

1 pk bacon, ternet
1⁄2 purre, tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1⁄2 paprika, ternet
1⁄2 rødløk, ternet
1 pk sukkererter
1⁄2 sitron, saften
1 potte basilikum, grovhakket


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes