1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Skyll quinoa godt under springen med en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som bør skylles bort. Tilsett 1 del quinoa med 2 deler vann i en gryte, kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter under lokk til nesten alt vannet er absorbert. Dra gryten av platen og la den stå under lokk og trekke i ca. 10 minutter til, til quinoaen er tørr og fin. Smak til med litt salt, bruk en gaffel og ”fluff” til før servering.

  3. Varm en tørr stekepanne, del kiwi og chili i to på langs og stek til det har fått en fin brun farge. Tilsett i en kjøkkenmaskin sammen med limesaft, halvparten av korianderen og kjør til en salsa. Smak til med salt og pepper. Du kan også bruke stavmikser.

  4. Kutt løken i supertynne skiver og vend inn et par ss eddik og en klype salt. La løken stå å marinere til resten av maten er klar.

  5. Tørk stekepannen og varm med litt olje. Stek svinekjøttet til det har en fin stekeskorpe. Tilsett ternet paprika mot slutten av steketiden og smak til med salt og pepper.

  6. Kutt resten av grønnsakene og ha i serveringsskåler.

  7. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm i ovnen et par minutter.

  8. Server tortillalefser med svinekjøtt, quinoa, kiwisalsa, Rørosyoghurt, syltet rødløk, koriander, salat og grønnsaker – sett alt på bordet og lag din beste tortillalefse!

 


Middagstips

Bruk også stilkene på korianderen, masse smak her også!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1⁄2 grønn chili, uten frø
2 kiwi, skrelt og delt i to
1⁄4 pt koriander
1⁄2 lime, saften

1⁄2 rødløk, tynne skiver
2 ss hvitvins eddik*

1 pk quinoa

1 pk tortillalefser

1 pk strimlet svinekjøtt
1 gul paprika, fine terninger
2 tomater, ternet
1 avocado, ternet
1⁄2 agurk, ternet
1⁄2 salat
1⁄4 pt koriander, grovhakket
4 ss Rørosyoghurt
salt & pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
*Kan sløyfes