1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Varm en tørr stekepanne, del kiwi og chili i to på langs og stek til det har fått en fin brun farge. Tilsett i en kjøkken- maskin sammen med limesaft, halvparten av korianderen og kjør til en salsa. Smak til med salt og pepper. Du kan også bruke stavmikser.
     
  3. Kutt løken i supertynne skiver og vend inn et par ss eddik og en klype salt. La løken stå å marinere til resten av maten er klar.
     
  4. Tørk stekepannen og varm med litt olje. Stek svinekjøttet til det har en fin stekeskorpe. Tilsett ternet paprika mot slutten av steketiden og smak til med salt og pepper.
     
  5. Kok opp 2 deler vann til 1 del couscous. Ha couscous i en bolle og hell over kokt vann sammen med litt salt og olivenolje. Rør rundt og sett på lokk. La stå i ca. 5 minutter til alt vannet er absorbert.
     
  6. Kutt resten av grønnsakene og ha i serveringsskåler.
     
  7. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm i ovnen et par minutter.
     
  8. Server tortillalefser med svinekjøtt, couscous, kiwisalsa, Rørosyoghurt, syltet rødløk, koriander, salat og grønnsaker – sett alt på bordet og lag din beste tortillalefse!

Middagstips

Bruk også stilkene på korianderen, masse smak her også!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1⁄2 grønn chili, uten frø
2 kiwi, skrelt og delt i to
1⁄4 pt koriander
1⁄2 lime, saften

1⁄2 rødløk, tynne skiver
2 ss hvitvins eddik*

1 pk couscous
1 ss olivenolje*

1 pk tortillalefser

1 pk strimlet svinekjøtt
1 gul paprika, fine terninger
2 tomater, ternet
1 avocado, ternet
1⁄2 agurk, ternet
1⁄2 salat
1⁄4 pt koriander, grovhakket
4 ss Rørosyoghurt
salt & pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
*Kan sløyfes