Kok egg til de er hardkokte, ca. 10 minutter. 

Kok poteter i saltet vann. Koketiden vil variere etter størrelse på potetene, ca. 20 minutter. Når det er ca. 3 minutter igjen på potetene, tilsett gulrøttene og kok ferdig.

Kutt agurk i skiver med en ostehøvel og vend sammen med eddik, vann, sukker, salt og pepper. 

Del egg først på langs og deretter på tvers med en eggedeler. Smelt smør og bland sammen. 

Tørk av torskestykkene med litt kjøkkenpapir, salt og pepre fisken. 

Varm en stekepanne med litt olje. Legg i fisken og stek på høy varme til den begynner å ta farge. Tilsett deretter en ss smør og skru ned varmen til middels. Legg på lokk og la fisken steke ferdig til den flaker seg når du trykker lett på den. 

Server fisken med eggesmør, poteter, gulrøtter og agurksalat

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torskerygg
stekeolje K
1 ss smør K

2 egg
100 g smør
½ bunt persille

600 g potet
3 gulrøtter

agurksalat
1 agurk
2 ss eddik
6 ss vann
2 klyper sukker
2 klyper salt
Nykvernet pepper
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet