1. Skyll quinoa godt under springen med en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som bør skylles bort. Tilsett 1 del quinoa med 2 deler vann i en gryte, kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter under lokk til nesten alt vannet er absorbert. Dra gryten av platen og la den stå under lokk og trekke i ca. 10 minutter til quinoaen er tørr og fin. Smak til med litt salt, bruk en gaffel og ”fluff” til før servering.
   
 2. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen. Spe med vann mens du fortsetter å vispe til en saus. Tilsett buljongterning og la sausen putre i 5 minutter slik at du får ut melsmaken.
   
 3. Kutt fisken i terninger som passer på skjeen.
   
 4. Fyll en kjele med ca. 2 cm vann, smør og litt salt. Kok opp og tilsett gulrotskiver og brokkolibuketter. Sett på lokk og damp i 5-7 minutter. Sil av vannet og hell over litt god olivenolje, salt og pepper.
   
 5. Skru ned varmen på den hvite sausen til lav, tilsett rømme og smak til med dijonsennep, salt, pepper og eventuelt en klype sukker. Tilsett fisken, sett på et lokk og la den trekke i ca. 5 minutter.
   
 6. Tilsett erter og kokt quinoa i sausen og server med dampet brokkoli og gulrot. Eventuelt kan du tilsette grønnsakene i sausen og servere alt i en stor gryte.

Middagstips

Bland alt i en stor gryte, eller server grønnsaker og quinoa hver for seg. Du kjenner barna dine best og vet om de liker smakene hver for seg eller blandet.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk quinoa

3 ss smør*
3 ss hvetemel*
5 dl vann
1 fiskebuljongterning*
3 ss dijonsennep*
1⁄2 boks Rørosrømme
1-2 ts sukker*

1 pk torsk
1 pk erter

1 brokkoli, buketter
2 gulrøtter, skiver

olivenolje*
smør*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes