1. Kok middagsperlene i rikelig saltet vann under lokk i 20-25 minutter og sil av vannet når de er møre.
     
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen. Spe med vann mens du fortsetter å vispe til en saus. Tilsett buljongterning og la sausen putre i 5 minutter slik at du får ut melsmaken.
     
  3. Kutt fisken i terninger som passer på skjeen.
     
  4. Fyll en kjele med ca. 2 cm vann, smør og litt salt. Kok opp og tilsett gulrotskiver og brokkolibuketter. Sett på lokk og damp i 5-7 minutter. Sil av vannet og hell over litt god olivenolje, salt og pepper.
     
  5. Skru ned varmen på den hvite sausen til lav, tilsett rømme og smak til med dijonsennep, salt, pepper og eventuelt en klype sukker. Tilsett fisken, sett på et lokk og la den trekke i ca. 5 minutter.
     
  6. Tilsett erter og kokte middagsperler i sausen og server med dampet brokkoli og gulrot. Eventuelt kan du tilsette grønnsakene i sausen og servere alt i en stor gryte.

Middagstips

Bland alt i en stor gryte, eller server grønnsaker og byggperler hver for seg. Du kjenner barna dine best og vet om de liker smakene hver for seg eller blandet.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk byggperler

3 ss smør*
3 ss hvetemel*
5 dl vann
1 fiskebuljongterning*
3 ss dijonsennep*
1⁄2 boks Rørosrømme
1-2 ts sukker*

1 pk torsk
1 pk erter

1 brokkoli, buketter
2 gulrøtter, skiver

olivenolje*
smør*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes