Skrell potet og kok i lettsaltet vann til de er møre. Ca. 20 minutter.

Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og visp sammen til en klump. Spe med vann mens du fortsetter å vispe, og tilsett buljong. La sausen putre i 10 minutter slik at du får ut melsmaken.

Kutt brokkoli i buketter, purre i skiver og gulrot i grove biter. Fyll en kjele med ca. 2 cm vann, smør og litt salt. Kok opp og tilsett grønnsakene. Sett på et lokk og damp i 5-7 minutter.

Kutt fisken i terninger som passer på skjeen.

Skru ned varmen på den hvite sausen til lav og smak til med dijonsennep, rømme, salt og pepper. Tilsett fisk, sett på et lokk og la det trekke i ca. 5 minutter.

Tilsett de dampede grønnsakene i sausen med grovhakket dill. Vend forsiktig i gryten og server med de kokte potetene.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g potet
salt*

3 ss smør*
3 ss hvetemel*
5 dl vann
1 terning fiskebuljong*
3 ss dijonsennep*
½ boks rømme
salt og pepper*

1 brokkoli
1-2 gulrøtter
½ purre
1 ss smør*
salt*

½ potte dill
650 g torsk

*Fra kjøkkenskapet