Kutt potet og gulrot i terninger. Kok i saltet vann til potetene er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet og la grønnsakene renne godt av i et dørslag. 

Mens grønnsakene koker, lag den hvite sausen
Smelt smør i en stor gryte. Visp inn melet i smøret til det er blandet. Spe med melk mens du visper til en jevn saus. La sausen småkoke i 3 minutter. 

Riv skallet av en halv sitron i sausen og smak til med salt og pepper. 

Kutt torsken i terninger og purre i strimler. Tilsett sammen med de kokte grønnsakene i sausen. Skru ned varmen på platen og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter til fisken er ferdig. 

Vend inn hakket dill og erter – eller hvis barna foretrekker, server dill ved siden av. 

Server med sitronbåter ved siden av. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Hvit saus
3 ss smør K
3 ss mel K
6 dl melk
 
400 g gulrot
500 g potet
½ purre
2/3 pk erter
1 pt dill
1 pk torsk

½ sitron
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet