1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Kok bulgur etter anvisning på pakken, gjerne med en terning kyllingbuljong for ekstra smak.

  3. Del torsken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 7-10 minutter, til fisken flaker seg når du trykker lett på den.
    Steketiden vil variere etter tykkelse på fiskebitene.

  4. Riv 1⁄4 agurk og vend inn med yoghurten. Smak til med salt, pepper og gjerne litt revet hvitløk.

  5. Når bulguren er ferdig: Vend inn litt smør/olivenolje, salt, pepper og rødløk**.

  6. Bland sammen tomat, 1⁄4 agurk og salat.

  7. Server ovnsbakt torsk med bulgur, salat og tzatziki.

Middagstips

Hvis barna ikke liker rødløk kan du dele bulguren i to slik at det blir en med og en uten.

Tid: 30-40 min
Antall personer: 4

1 pk torsk

4 dl bulgur
kyllingbuljongterning*
1⁄2 rødløk, finhakket

1⁄2 Rørosyoghurt
1⁄4 agurk
1 fedd hvitløk, finrevet**

1⁄2 salat
1 pk cherrytomat, delt i to
1⁄4 agurk, i tynne skiver
smør/olje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes