1. Varm oven til 180°C.

    Lag hvit saus: 

  2. Varm melken i en liten kjele (den skal ikke koke). I en stor kjele: Smelt smør, tilsett mel og rør sammen til det er glatt. Tilsett den varme melken mens du pisker til en glatt saus. La sausen koke i ca. 5 minutter.

  3. Kutt gulrøttene i skiver, kålen i grove biter og potetene i terninger. Kok grønnsakene i saltet vann i ca. 4 minutter til gulrøttene er ferdige og kålen fortsatt har litt tygg i seg. Tilsett potetene etter et par minutter og la de også bli varme. 

  4. Tilsett grønnsakene i den hvite sausen og smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet sitronskall - kun det ytterste gule skallet, det hvite er bittert. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg fisken i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den baker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere etter ovn og tykkelse på fisken. 

  6. Server torsken med stuede grønnsaker, cherrytomat og agurk.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk

hvit saus:
6 dl melk
50 g mel*
50 g smør*

4 gulrøtter, skrelt og skivet
400 g kål, grove biter
1 pk sous vide potet, ternet
1⁄2 sitron, revet skall**

1 pk cherrytomat
1⁄2 agurk, skivet
olivenolje*
salt og pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, bruk det glutenfrie melet du foretrekker. Vi har testet oppskriften med jyttemel, bokhvete og kikert mel. Alt fungerer like godt.