Varm ovnen til 180°C.

Kok potetene i saltet vann. Når det er ca. 5 minutter igjen, tilsett gulrotstavene. Koketid vil variere etter størrelse på potetene. 

Legg cherrytomatene i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er myke og har sprukket litt.  

Stek skivet løk i en stekepanne med smør. Når løken begynner å ta farge, skru ned varmen, tilsett sukker og soyasaus og stek videre til løken er karamellisert.

Legg torsken i en ildfast form, krydre med salt, pepper, revet sitronskall og litt olje. Bak i ovnen til fisken flaker seg når du forsiktig trykker på den, ca. 10 - 12 minutter.

Dryss persillen over tomatene og topp fisken med den karamelliserte løken. Server med potet og gulrot. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet
400 g gulrot, staver

1 pk cherrytomat
1 ss olivenoljeK
½ bunt persille

3 løk, skivet
4 ss smørK
1 ss sukkerK
1 ss soyaK

1 pk torsk
revet skall av ½ sitron

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet