1. Varm ovnen til 200°C.

  2. Legg potetbåter i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gylne, ca. 30 minutter.

  3. Kok blomkål til den er mør. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré. Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med melk til ønsket konsistens.

  4. Varm en stekepanne med litt olje. Når stekepannen er god og varm, tilsett soppen og la den ligge uten å røre det til den begynner å bli gyllen. Nå kan du røre og la den frese litt til. Tilsett sukkerertene, rør rundt og trekk pan- nen av varmen.

  5. Legg torsken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg.

  6. Lag soyasmør (se bilder med fremgang her!)

    • Finhakk ca. 1 ss løk og legg i en skål sammen med 1 ss soyasaus - husk skålen må være stor nok til å romme smøret.
    • Smelt smøret i en kasserolle og kok det på middelsvarme. Når smøret begynner å bli brunt må du følge nøye med så det ikke brenner seg, det skal lukte nøtteaktig og ha en dyp brunfarge.
    • Hell smøret sakte over i skålen, men pass på at bunnfallet ikke følger med.

  7. Server torsken med soyasmør, blomkålpuré, potetbåter, stekt sopp- og sukkererter.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk, delt i porsjonsstykker
1 pk potet (rå), tynne båter
olje til steking*
salt & pepper*

1 blomkål, grovhakket
1-2 ss smør*
melk*

1 pk sukkererter
1 pk sopp, båter/skiver

50 g smør*, brunet
1/3 løk (ca. 1 ss)
finhakket 1 ss soyasaus*

 


 *Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes