Varm ovnen til 180°C.

Kok potetbiter til det er mørt. OBS! Ikke bruk salt – det vil gi en limete stappe. 

Skjær fisken i jevne stykker. Legg i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg når du trykker lett på den. 

Soyasmør
Finhakk sjalottløk og legg i en skål med soyasaus. Brun smøret i en liten kjele, viktig at det blir godt brunet og får en nøttaktig lukt. Hell det brunede smøret i skålen, pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med.

Kok opp en kjele med litt saltet vann i bunnen. Tilsett skivet gulrot og la det koke i 3 minutter under lokk. Legg i brokkolibuketter og la det koke ferdig i 3 minutter til. Sil av vannet.

Sil av vannet på potetene og tilsett  smør og melk. Mos potetene til en stappe eller puré og smak til med salt og pepper.  

Server fisken med kokte grønnsaker, potetpuré og soyasmør.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk

Potetpuré
600 g potet, små terninger
2 ss smørK
1 dl melkK

Soyasmør
1 ss sjalottløk, finhakket
1 ss soyasausK
50 g smørK

1 brokkoli, buketter
300 g gulrot, skivet

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet