Forvarm ovnen til 150°C.

Skrell søtpotet, kutt i små biter og kok dem møre.

Finhakk chili, rødløk og tomat. Bland med litt olivenolje, salt, pepper og litt sitronsaft i en liten skål. La salsaen stå og sette smak til resten av maten er klar.

Smør en ildfast form med litt olje. Legg i fisken og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 10 minutter eller til du har en kjernetemperatur på 56 °C.

Del brokkoli i buketter, kutt paprika i strimler og rødløk i båter. Sauter grønnsakene i en panne med litt olje på middels varme til de begynner å bli myke. Smak til med salt, pepper og gjerne en klatt smør.  

Når søtpoteten er mør; hell av vannet, tilsett 1-2 ss smør og mos til en puré. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Server fisken med en god skje tomatsalsa over, søtpotetpuré og de stekte grønnsakene.

Tips:
Har du små barn med sterke smaksløker kan du alltids sløyfe chili. Salsaen smaker også veldig godt med litt grovhakket koriander.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g søtpotet
2 ss smør*
salt og pepper*
sitronsaft

1 liten bit chili etter smak* (kan sløyfes)
¼ rødløk
200 g tomat
0,5 dl ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*
sitronsaft

700 g torsk
stekeolje*
salt og pepper*

¾ rødløk
½ paprika
½ brokkoli
stekeolje*
eventuelt smør*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri