1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Kok søtpotet- og potetterninger til det er mørt.

  3. Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni inn med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 56°C.

  4. Kok gulrotskiver i ca. 8 minutter og skru av varmen. Tilsett purreskiver og la det trekke til purren er myk. Sil av vannet og tilsett gjerne litt smør eller olivenolje og et dryss salt.

  5. Sil av vannet på potetene og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett smør og mos til en puré. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Spe eventuelt med litt melk til ønsket konsistens.

  6. Server torsken med kokte grønnsaker og søtpotetpuré.

Tid: 30 min


1 pk torsk

400 g søtpotet, små biter
300 g potet, små biter
sitronsaft*
2 ss smør*
melk*

1 purre, skivet
300 gulrot, skivet

olivenolje*
salt og pepper*