1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Kok ris etter anvisninger på pakken.

  3. Kutt brokkoli og gulrot – og ikke glem brokkolistilken! Skrell stilken med en potetskreller og skjær i tynne skiver. Stek grønnsakene i en ildfast form i ovnen sammen med litt olje, salt og pepper.
  4. Ta formen ut av ovnen etter 10 minutter og legg torsken på toppen av grønnsakene. Dryss litt olje og salt, og riv skallet av ½ lime over fisken. Stek videre i 10-15 minutter, til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Steketid vil variere etter ovn og tykkelse på fisken. 

  5. Kjør ingrediensene til kokossausen i en blender eller med stavmikser til saus. Bruker du en stavmikser burde du finhakke ingrediensene først. Varm sausen forsiktig i en liten kjele - ikke la den fosskoke, kokosmelk og lime skiller seg lett når det koker.

  6. Kutt paprika i strimler og dryss over fisken når den er ferdig stekt.

  7. Server fisken med grønnsaker, kokossaus og ris.

 


Tips

Tilsett litt koriander i sausen før du kjører den sammen med stavmikseren og dryss over noen blader ved servering. For en mildere saus, sløyf chili i kokossausen - hakk den opp og server heller ved siden av.

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk

3 dl ris

1 gulrot, tynne skiver
1 brokkoli, små buketter

kokossaus
ca. 1 cm ingefær, revet
½ grønn chili (kan sløyfes)
½ lime, saften
1-2 ss soya eller fish saus*
1 boks kokosmelk

1 rød paprika, strimlet

stekeolje*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet