1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Skrell potet og kutt i mindre biter. Skjær bort blader og stilk på blomkålen og del i fire like biter. Kok grønnsakene i samme vann til de er møre.

  3. Skrell gulrot og del i to på langs. Vend sammen med honning, appelsinsaft og en klype salt i en ildfast form. Bak i ovnen i 20 minutter.

  4. Del fisken i jevne stykker og krydre med litt salt og pepper. Varm en stekepanne med litt stekeolje. Legg i fisken og stek på høy varme i 2 minutter. Tilsett deretter en liten skje smør i pannen, skru ned varmen på platen og stek videre i 2 minutter på lav varme. Vend fisken og stek i 4 minutter på andre siden. Fisken er ferdig når den ”flaker seg” når du trykker lett på den (steketiden vil variere med tykkelsen på fisken).

  5. Sil av vannet på potet og blomkål. La grønnsakene ”dampe” av seg et par minutter før du har de tilbake i kjelen på varmen. Tilsett melk, smør og mos til en puré med en stapper eller lignende. Smak til med salt og pepper.

  6. Vend sukkerertene sammen med ferdigstekte gulrøttene og server til fisken sammen med blomkål- og potetpuré.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


4 poteter
1 blomkål
1 dl melk*
1-2 ss smør*
600 g gulrot
1 ss honning*
1 appelsin, saften
1 ts smør*
1 pk sukkerter
1 pk torsk
salt & pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes