Varm ovnen til 180°C.

Skrell og kutt potet i grove terninger. Kok i  vann (uten salt) til det er mørt. 

Har cherrytomater i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til de har sprukket og falt litt sammen. 

Legg torsken i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ca. 12 minutter til den flaker seg når du trykker lett på den. 

Fjern stilken fra grønnkålen og kutt bladene i grove biter.

Varm en vid gryte eller panne med litt olje. Stek kapers og purre i 3 minutter. Tilsett grønnkål og stek videre til grønnkålen har falt sammen. Smak til med pepper. 

Sil av vannet på potetene og la det dampe litt av seg i gryten. Tilsett smør, melk og mos til en puré. Smak til med salt og pepper. 

Ta torsken ut av ovnen og hell grønnkålen over. Server med potetstappe og bakte cherrytomater. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


800 g potet
2 ss smør K
2 dl melk

1 pk cherrytomat

1 pk torsk

3 ss kapers
½ purre, strimlet
1 pk grønnkål

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet