1. Skrell potet og kutt i mindre biter. Skjær bort blader og stilk på blomkålen og del i fire like biter. Kok grønnsakene i samme vann til de er møre.

  2. Del fisken i jevne stykker og krydre med litt salt og pepper. Varm en stekepanne med litt stekeolje. Legg i fisken og stek på høy varme i 2 minutter. Tilsett deretter en liten skje smør i pannen, skru ned varmen på platen og stek videre i 2 minutter på lav varme. Vend fisken og stek i 4 minutter på andre siden. Fisken er ferdig når den ”flaker seg” når du trykker lett på den (steketid kan variere med tykkelsen på fisken). 

  3. Sil av vannet på potet og blomkål. La grønnsakene ”dam- pe” av seg et par minutter før du har de tilbake i kjelen på varmen. Tilsett melk, smør og mos til en puré med en stapper eller lignende. Smak til med salt og pepper. 

  4. Skyll grønnkålen, fjern stilkene og grovhakk bladene. Stek skivet sopp i en varm panne med litt smør til den er fin og gyllen. Vend inn grønnkålbladene og sjalottløk, og stek videre et minutt. Smak til med salt og pepper. 

  5. Server den pannestekte fisken med blomkål- og potetpuré, stekt grønnkål og sopp.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 blomkål
400 g potet, skrelt og kuttet
1 dl melk*
1-2 ss smør*

1 pk torsk

1⁄2 pk grønnkål, vasket
1 pk sopp, skivet
1 sjalottløk, finhakket

stekeolje*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes