1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Kok ris etter anvisninger på pakken.

  3. Legg torsken i en ildfast form krydre med revet limeskall, ingefær og soya på toppen. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere etter ovn og tykkelse på fisken.

  4. Kjør ingrediensene til kokossausen i en blender eller med stavmikser til saus. Bruker du en stavmikser burde du finhakke ingrediensene først. 

  5. Kutt resten av grønnsakene og ikke glem brokkolistilken! Skrell stilken med en potetskreller og skjær i tynne skiver.

  6. Varm en vid gryte med litt olje. Stek gulrot og brokkoli et par minutter, tilsett deretter paprika og stek videre et minutt før du tilsetter kokossaus. Rør om forsiktig og gi sausen et oppkok.

  7. Server fisken med grønnsaker, kokossaus og ris.

 


Tips

Tilsett litt koriander i sausen før du kjører den sammen med stavmikseren og dryss over noen blader ved servering. For en mildere saus, sløyf chili i kokossausen - hakk den opp og server heller ved siden av.

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk ca.
1 cm ingefær, revet
1 ss soya* revet
limeskall

3 dl ris

kokossaus
ca. 1 cm ingefær, revet
1 grønn chili ½ lime, saften
1-2 ss soya eller fish saus*
1 boks kokosmelk

1 gulrot, tynne skiver
1 grønn paprika, strimlet
1 brokkoli, små buketter
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet