Varm ovnen til maks temperatur. 

Kutt grønnsakene og vend inn med litt olje, salt og pepper på et stekebrett. Bak i ovnen til grønnsakene er litt svidd i kantene. 

Senk temperaturen til 160°C når grønnsakene er ferdig. 

Ha fisken i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen sammen med brødet i 10–15 minutter, til fisken flaker seg. 

Hummus 
Sil av laken på kikertene – spar på laken.
Kjør ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser til en slett puré.
Spe med kikertlaken til ønsket konsistene og smak til med salt og pepper. 

Server torsken med bakte grønnsaker, hummus og brød.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torskefilet

bakte grønnsaker
1 grønn paprika, grove biter
1 gul paprika, grove biter
½ squash, grove biter
2 fennikel, båter
1 pk sukkererter

hummus
1 boks kikerter
½ sitron, saften
3 ss olivenolje K
½ fedd hvitløk, finhakket
½ spisskummen K

1 hirsebrød

olje til steking K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet