1. Varm ovnen til 200°C og eventuelt tenn grillen.
     
  2. Kok middagsperler etter anvisning på pakken, gjerne med en buljongterning for ekstra smak.
     
  3. Rør sammen yoghurt, sennep og sukker. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft hvis du har.
     
  4. Del opp torsken i porsjonsstykker. Legg torskebitene i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere ut fra tykkelse på fisken og hva slags ovn du har.
     
  5. Skjær squash på langs i 1⁄2 cm tykke skiver, som vist på bilde, pensle med litt olivenolje og salt. Legg på grillen eller stek i en varm grillpanne/stekepanne til myke. Del opp squashen i mindre biter og ha i en serveringsskål.
     
  6. Del hjertesalaten langs på midten og pensle litt olje på snittflaten. Grill eller stek på høy varme i ca. 30 sekunder, som vist på bilde.
     
  7. Server torskestykker med grillet squash, cherry tomat delt i 2, grillet hjertesalat, middagsperler og topp med sennep- og yoghurtdressing.
     

Middagstips

Dårlig tid? Legg squashen i den ildfaste formen, hell over litt olivenolje og salt/pepper. Stek i 5 minutter før du legger fisken oppe på, bak i ovnen i 10-15 minutter til.

Tid: 30 min


1 pk middagsperler (erstatt med quinoa for glutenfri oppskrift)
1 buljongterning**

1⁄2 beger Rørosyoghurt
2 ss sennep*
1 ts sukker*
litt saft av sitron**

1 pk torskefilet
1 squash
2 hjertesalat
1 pk cherrytomat, delt i to

salt og pepper*
olivenolje*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes