Varm ovnen til 180°C.

Kutt bacon i fine terninger og stek i en panne til det er sprøtt. La det ligge i pannen til resten av maten er klar.

Kutt jordskokk i ca. 1x1 cm terninger og kok i lettsaltet vann til de er møre.

Kok opp eplecidereddik, vann og sukker. Når det koker, tilsett rødløk, fjern kjelen fra varmen og la det stå å trekke frem til server- ing.

Legg fisken på en stekebrett og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetempera- tur på 52°C. Er det ulik tykkelse på fisken, vent noen minutter før de tynneste stykkene går i ovnen.

Hell av vannet på jordskokken og tilsett eple, smør og vann. Varm forsiktig i gryten til eplene er møre. Smak til med salt.

Kok ertene i ca. 7 minutter, de er ferdig når de flyter til overflaten. Sil av vannet og tilsett smør. Kjør til en puré med en stavmikser og smak til med salt.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk tørrsaltet bacon

500 g jordskokk, skrelt og ternet
2 stk epler, båter
1 ss smør*
1⁄2 dl vann

2 ss eplecider eddik*
2 ss sukker*
1/4 dl vann
1 rødløk, finstrimlet

1 pk torsk

400 g erter
1 ss smør*

salt*
 

 

*Fra kjøkkenskapet