1. Sett ovnen på 200°C.

  2. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt og kok opp. Når vannet koker – rør rundt og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.

  3. Legg torskestykker i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Kle formen med folie og bak i ovnen i ca. 10 minutter til fisken flaker seg.

  4. Varm en panne med litt olje på litt over middels varme. Tilsett grønnsakene og stek til de er møre og løken søt. Smak til med soyasaus, fish sauce, salt og pepper. Eventuelt kan du løfte av litt av grønnsakene til barna før du smaker det til.

  5. Riv eplet på det groveste på rivjernet. Bland med yoghurt og smak til med karrikrydder, salt, pepper og eventuelt litt sitron- eller limesaft.

  6. Server den ovnsbakte torsken med stekte grønnsaker, ris og yoghurtdressing. 

Middagstips:

Soyabak torsken for litt ekstra sting! Ha fisken i en ildfast form. Hell over litt soyasaus, revet ingefær, finhakket chili, nykvernet salt & pepper og litt lime- eller sitronsaft. Kle formen med folie og bak i ovnen i 10-15 minutter.

Tid: 30 min


1 pk torsk, delt i porsjonsstykker

3 dl ris

3 gulrøtter, skivet
1⁄2 løk, strimlet
1⁄2 squashs, skivet
1 rød paprika, strimlet

1 eple, revet
yoghurt

sitron- eller limesaft**
salt & pepper*


 

 

*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes