1. Varm ovnen til 180°C.
   
 2. Kok potet i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Koketid varierer etter størrelse på poteten. Bruk en knivspiss for å sjekke, sklir poteten lett av knivbladet er de ferdig.
   
 3. Kok opp en liten kjele med vann. Legg eggene forsiktig i vannet når det koker. Kok eggene i ca. 10 minutter til de er hardkokt.
   
 4. Legg fisken i en ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 8-10 minutter. Trykk lett på fisken, når den flaker seg er den ferdig.
   
 5. Fyll en kjele med ca. 2 cm vann i bunnen, 2 ss smør, litt salt og kok opp. Damp gulrotskiver i 3 minutter før du tilsetter brokkoli og damper grønnsakene videre i 4 minutter. Sil av vannet og smak til med salt og pepper.
   
 6. Smelt smør i en kjele. Skrell egg, del først på langs og deretter på tvers med en eggedeler til terninger. Vend inn i det smeltede smøret.
   
 7. Server torsk med kokte poteter, eggesmør og dampede grønnsaker.

Middagstips

Du har 1⁄2 agurk igjen i matkassen – lag agurksalat! Vend skivet agurk med 1 ss eddik, 3 ss vann, én klype sukker, én klype salt og nykvernet pepper. Lag gjerne agurksalaten helt først slik at den får stått og marinert mens du lager resten av middagen.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk, delt i porsjonsstykker

700 g poteter
1 pose gulrot, 1 cm skiver
1 brokkoli, buketter

2 egg, hardkokt og ternet
200 g smør*, smeltet

olje til steking*
salt og pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes