1. Skrell potet, kutt i små terninger og kok til det er mørt.

  2. Stek ternet chorizo i en panne til den er sprø.

  3. Del torsken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 7-10 minutter, til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere etter tykkelse på fiskebitene.

  4. Tilsett purre, fennikel og sjalottløk i pannen med chorizo og stek videre til grønnsakene er møre. Tilsett tilslutt ternet tomat i pannen og rør rundt.

  5. Sil av vannet på potetene. Tilsett en klatt smør, salt, pepper og mos til en puré. Spe med melk til ønsket konsistens.

  6. Server den ovnsbakte torsken med potetpuré, stekt chorizo og grønnsaker. Dryss over finhakket persille og høvlet reddik ved servering.

Middagstips

Pass på å ikke bruke salt i vannet når du lager potetmos. Da vil stappen få en limete konsistens.

Tid: 30 min
Antall personer: 4


1 pk torsk

1 chorizo, ternet
1⁄2 purre, skivet
1⁄2 fennikel, ternet
1 sjalottløk, skivet
2 tomater, ternet

700 g potet
2 ss smør*
melk*

1⁄2 potte persille, finhakket
1 bunt reddik, tynne skiver

olje til steking*
salt og pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes