Varm ovnen til 200°C.

Stek brødet i 10 minutter.

Kok opp liten kjele med vann. Legg eggene forsiktig i det kokende vannen med en skje og kok til de er hardkokte (8-10 minutter).

Finhakk løk, purre og hvitløk. Varm en stor kjele med litt olje på middels varme. Fres grønnsakene med tørket timian/oregano i en panne til de er blanke.

Tilsett kraft og kok opp. Tilsett knust tomat og kjør suppen slett med en stavmikser. La suppen småkoke i 5-10 minutter.

Vask salat, kutt tomat i skiver og agurk i tynne bånd. Bland sammen og vend inn litt god olivenolje, salt og pepper.

Smak til suppen med salt og pepper. Om du synes suppen er for syrlig kan du runde den med litt rømme, fløte, melk eller ½ ts sukker.

Server suppen med noen dråper god olivenolje, hardkokt egg, salat og godt brød.

kommentar:

Om du har rester i kjøkkenskapet av for eksempel, pasta, ris, couscous, middagsperler eller lignende kan det også tilsettes suppen.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 stk lettstekt rotspeltbrød fra Kolonihagen Bakeri
4 stk egg
0.5 stk løk
0.5 stk purre
2 fedd hvitløk
1 spiseskje tørket timian*
3 desiliter kraft av vann og én kyllingbuljongterning*
2 glass rustic strained tomatoes
1 pk salat
250 gram tomat
0.5 stk agurk
3 spiseskje god olivenolje*
1 klype salt*
1 klype pepper*
1 skvett sukker/fløte/melk/rømme*

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri kan brød sløyfes.