Forvarm ovnen til 180°C.

Legg cherrytomater i en ildfast form og bak i ca. 15 minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Kutt gulrot, løk og purre i grove biter. Fres i en stor kjele til det er mørt. Tilsett tomat passata og vann. La det koke i ca. 15 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Finhakk rødløk og vend sammen med pasta, de bakte cherrytomatene og god olivenolje.

Server suppen i dype skåler med pastablandingen oppi og gjerne noen dråper ekstra jomfru olivenolje.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 stk gulrot
2 stk løk
½ stk purre
2 stk glass tomat passata
3 dl vann
salt og pepper*

1 pk bokhvete pasta
1 pk cherry tomat
½ stk rødløk
1 ss ekstra jomfru olivenolje*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er gluten- og melkefri