1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Kok opp en liten kjele med vann. Når det koker legger
    du eggene i vannet forsiktig med en skje og koker i 8-9 minutter til de er hardkokte. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdig.
     
  3. Riv løk og gulrot på det groveste på rivjernet og finhakk chilien.
     
  4. Varm en stor kjele med litt olje. Stek løk, gulrot, chili
    og tørket timian eller oregano til løken er blank. Tilsett tomatpassata, vann, melk og eventuelt en buljongterning. Gi suppen et oppkok før du kjører den glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. La suppen småkoke i 5-10 minutter.

    Mens suppen koker:
     
  5. Varm brødet i ovnen i 5-10 minutter.
     
  6. Varm en panne med litt olje. Klipp av et hjørne på posen med salsicciafarse og klem ut små kjøttboller direkte i pannen. Stek til de er gylne og gjennomstekte. Hell stekesaften fra kjøttbollene oppi suppen for ekstra smak.
     
  7. Smak til suppen med salt, pepper og eventuelt en klype sukker.
     
  8. Server tomatsuppen med noen dråper god olivenolje, kjøttboller, hirsebrød, harkokte egg og litt finhakket ramsløk som krydder.

Middagstips

har du rester av pasta, middagsperler eller lignende? Kok og server til suppen.

Tid: 30 minutter


4 egg

1⁄2 løk, revet
1 gulrot, revet
1⁄2-1 chili, finhakket
1 ts tørket timian/oregano*
2 glass tomatpassata
5 dl vann
1 dl melk*
1 kyllingbuljongterning**

1 pk salsicciafarse
1 hirsebrød
3-5 blader ramsløk, finhakket

olje til steking*
olivenolje*
salt & pepper*
en klype sukker*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes