Kok byggperlene etter anvisning på pakken. Når perlene er ferdig; smak til med hakket persille, salt, pepper og litt smør.

Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk, gulrot og paprika til det begynner å bli mykt. Tilsett hvitløk, paprikapulver og fres videre i et minutt.

Tilsett tomatpassata, vann, laurbærblad, buljong og kok i 10 min.

Kok eggene til hardkokt. Du vet selv best hvor hardkokte du liker de. 

Stek baconet i en stekepanne til det er gyllent og sprøtt.

Løft ut laurbærbladet av suppen og kjør suppen slett med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med en skje byggperler. Topp med et halvt egg og dryss over stekt bacon.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk byggperler
1 ss smør K
½ bunt persille, finhakket

1 løk, ternet
1 gulrot, ternet
1 paprika, ternet
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts paprikapulver K
2 glass tomatpassata
4 dl vann
1 laurbærblad K
½ buljongterning K 

1 pk bacon, strimlet
4 egg

olje til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet


For glutenfri oppskrift, erstatt speltperler med quinoa.