Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk, potet, gulrot, stangselleri og chili til det har fått farge. 

Tilsett hvitløk, begeret med krydder, buljongterning, vann, laurbærblad, tomatpassata, bønner og la gryten småkoke i 20 minutter under lokk. 

Tilsett cherrytomat og knekk i eggene; slipp eggene forsiktig i gryten, ikke rør, men la de ligge på toppen. Sett på lokk og la eggene posjere seg ferdig i ca. 5 minutter. 

Dryss over hakket persille, godt havsalt og nykvernet pepper ved servering. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, ternet
400 g potet, ternet
2 gulrot, ternet
2 stilker stangselleri, ternet
½ chili, finhakket uten frø
2 fedd hvitløk, finhkakket
1 beger krydder
1 laurbærbladK
1 buljongterning
1 dl vann
1 boks smørbønner
1 boks kidneybønner
1 glass tomatpassata

1 pk cherrytomat, halvert
4 egg
½ persille

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet