1. Varm ovnen til 220°C.
     
  2. Fordel potetbåter på et bakebrett med litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
     
  3. Lag syltelake ved å koke ingrediensene kjapt til sukkeret er oppløst. Hell laken over agurken og gulroten, og la det stå til resten av maten er klar.
     
  4. Ha ingrediensene til burgerne i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov masse. Er blandingen løs, bland inn 2-3 ss mel til du kan forme fine kaker med hendene. Husk å sile av vannet på både tofu og kikerter.
     
  5. Varm en panne med litt olje, form burgerfarsen så de pas- ser fint til brødene og stek til kakene er gylne på begge sider.
     
  6. Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen.
     
  7. Anrett burgerne med salat og syltede grønnsaker. Server med potetbåter og Rørosrømme.

Middagstips:

Har du chili og/eller hvitløk i kjøleskapet? Finkutt og bland med burgerfarsen. 

Tid: 45 minutter


4 burgerbrød
500 g potet, tynne båter
1⁄2 salat, strimlet
1⁄2 boks rømme

burger:
2 pk tofu, silt
2 bokser kikerter, silt
1⁄2 rødløk, ternet
1 pk brødkrumme
evt 2-3 ss kikertmel*

syltelake:
1⁄4 dl hvit eddik*
1⁄4 dl sukker*
1⁄2 dl vann

1⁄2 agurk, skivet
150 g gulrøtter, revet


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes