Vi bare elsker smaken av tindved. For mange er dette en uoppdaget frukt som vokser i sandholdig jord, og gjerne langt nord. Planten har den egenskap at den tar nitrogen fra lufta, og dermed kan leve i relativt næringsfattig jord. Tindved har mange bruksområder og er godt til all mat som trenger en kombinasjon av syre og sødme.

Har du kun litt tørt brød i skuffen? Rist brødene i brødristen noen minutter – ha så på litt tindvedkrem. Mmmm! Gammelt blir bedre enn nytt.

Tindved inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, flavonglykosidet quercetin, provitamin A og vitaminene B kompleks, store mengder vitamin C og E. Videre betydelige mengder med mineraler som svovel, selen, sink og kopper. Så et tips fra oss: Spis mer tindved!

SLIK GJØR DU:

Pisk sammen egg, sukker og tindvedsaft i en bolle. Sett så over vannbad, og pisk til du får en tykk krem. Pisk så inn smøret, og sett kaldt.

Tid: 15 min


1,5 dl sukker
3 egg
3/4 dl råsaft av tindved
125 g romtemperert smør