Forvarm ovnen til 180°C.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Agurksalat: Fjern frøene fra chilien og finhakk, legg til side mesteparten. Kutt agurken i små terninger eller i skiver, bland olivenolje, sukker, limejuice, litt av den finhakkede chilien og soyasaus. Vend inn agurk og la det stå å marinere.

Legg fiskekakene i en ildfastform og varm i ovnen til de er gjennomvarme.

Rens og kutt resten av grønnsakene i wokstørrelse og finhakk hvitløk. Varm en stekepanne med olje og stek grønnsakene og den finhakkede chilien og hvitløken på høy varme til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med litt limejuice, soya og fishsauce.

Server fiskekakene med de wokede grønnsakene, agurksalat og ris.

Tips:
Om du har kan du gjerne tilsette litt sesamolje og sesamfrø i agurksalaten. Om du har små barn med sensitive ganer kan chili sløyfes.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl ris

1 pk fiskekaker

1 stk paprika
½ stk squash
300 g gulrot
200 g sopp
½ stk chili
1 fedd hvitløk
saften av ¼ stk lime
soyasaus*
fishsauce*

Agurksalat:

litt chili etter smak
½ stk agurk

3 ss olivenolje*
en klype sukker*
saften av 3/4 stk lime
1 ts soyasaus*

*Fra kjøkkenskapet

Oppskriften er gluten og melkefri