Dette er så godt og så enkelt at du nesten bare må skrive opp alle ingrediensene på handlelisten din med en eneste gang! Og vi lover at dette kommer til å være den beste tartaren du noen sinne har smakt.

Hemmeligheten er gode råvarer og at vi bruker økologisk flatbiff fremfor kvernet kjøtt.
Flatbiff er et veldig fint stykke kjøtt med lite sener og fett. Dette gir en klar og god kjøttsmak, og du får en tyggemotstand og konsistens på tartaren som vi bare elsker!
Når man lager tartar er det ekstremt viktig at det er lavt fettinnhold i kjøttet – og det er også derfor flatbiff er så utrolig godt egnet til denne retten. Fordøyelsen din klarer nemlig rett og slett ikke å fordøye rått fett. Så en vanlig kjøttdeig fra butikken med typisk 14 % fettinnhold vil være ekstremt tungt fordøyelig og bli en skikkelig festbremser. Dersom du lager tartar på kvernet kjøtt er det derfor ekstremt viktig at den inneholder MAKS 4 % fett.

Server denne retten som en forrett, eller lag en god salat og ovnsbakte potetfries til, så har du en skikkelig god hovedrett. Potetfries dyppet i ramsløksmajones… må vi si noe mer? nam.  

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene til tartaren. La det stå på kjøkkenbenken og temperere seg i 15-30 minutter slik at smakene får skikkelig satt seg. Legg opp på tallerken, fordel små derter ramsløksmajones rundt på tallerken, og hell ramsløksfløten over. Riv osten over og topp det hele gjerne med litt karse. Lager du retten som en hovedrett, server også litt ramsløksmajones på siden som dip.

Tips:
Ramsløksmajo, estragonmajo, aioli… Alle former for majones er bare så utrolig digg til. Bruk det du har. Men gjør deg selv en tjeneste – lag den selv!

Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 1


Tartar:

80 g flatbiff i små terninger
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss ekstra jomfru olivenolje
1 ss finhakket gressløk
1 ts revet pepperrot
½ ts revet sitronskall (ca. 3 drag på rivjernet)
salt og pepper etter smak

Garnetyr:

Store mengder ramsløksmajones
Finrevet ost (og med finrevet mener vi superfint)
2 ss fløte og 1 ss ramsløksolje blandet sammen
Gjerne litt karse