Sett ovnen på 220°C.

Kok risen etter anvisning på pakken

Stek kjøttdeigen i en vid gryte med lit olje til den begynner å ta farge. Tilsett paprika, løk, spisskummen og hvitløk, og stek til løken er blank.

Tilsett kidneybønner, mais, vann og tacosaus, kok i ca. 5 minutter. Er barna skeptiske til kidneybønner, server disse ved siden av. Smak til med salt og pepper.

Ha gryta i en ildfastform og topp med tortilla chips og revet ost.

Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Server med ris, Rørosrømme og cherrytomater.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 pk kvernet kjøtt
1 paprika, ternet
1 løk, ternet
1 ts spisskummen K
1 – 2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks kidneybønner, skylt
1 glass mais, silt
1 dl vann
1 glass tacosaus

1 bit Fosheim ost

1 pk tortilla chips
½ beger Rørosrømme
1 boks cherrytomater

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet