Guachamole

Mos alt sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Vi synes det er godt å la den være litt chunky. Smak deg frem med litt spisskummen av gangen.

Guachamole med paprika

Varm ovnen på maks eller med grill. Del paprika på langt, legg på en rist i ovnen og ta de ut når de er helt svarte. Ha paprikaen i en plastpose som lukkes i 10 minutter – dette gjør at det brente skallet enkelt kan skrapes av med en kniv. Kjør paprikaen (uten det sorte skallet) med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til den er helt glatt. Smak til med spisskummen, salt & pepper.

Ta av litt av guachamolen du har laget og bland inn litt og litt av paprikasausen til du finner riktig forhold. Smak til med eventuelt litt mer spisskummen, salt og pepper.


Tips

Denne paprikasausen står også utrolig godt alene som en saus og er verdens enkleste måte å lage en smakfull, sunn saus til torskemiddagen eller kyllingen! Spar altså restene av det du ikke blander inn i guachamolen til senere!


Sort bønnedip

Kjør alt sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin og smak til med salt & pepper.


Vanskelighetsgrad: Enkel


Guachamole

3 stk avocado
1-2 chili, finhakket
1 pt koriander, finhakket
2 lime, saften
olivenolje
salt & pepper
spisskummen

Guachamole med paprika
 
Ca. ½ porsjon guachamole
4 stk rød paprika
spisskummen


Sort bønnedip

2 bokser svarte bønner, solt
1 rødløk
2 ss koriander
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ss balsamicoeddik
1 ss limesaft
1 ss olivenolje
salt & pepper