1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Varm en panne på høy varme med litt olje og stek auber- gine til den er god og gyllen. Auberginen skal ha krympet mye i størrelse og blitt skikkelig mør. Smak gjerne på en bit for å sjekke at den er helt mør. Husk også at mindre biter tar kortene tid å steke. Når auberginen er myk og god; tilsett tacokrydder, løk, chili, hvitløk og stek videre til løken også er myk.
     
  3. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm i 5-10 minutter i ovnen.
     
  4. Kutt salat og sett i en skål på bordet.
     
  5. Bland sammen avocado-slaw’en i en bolle: Avocado, stangselleri, eple, tomat, koriander og rømme. Smak til med limesaft og salt.
     
  6. Server tortillalefser med stekt tacoaubergine, avocado-slaw og salat. Sett gjerne alt rett på bordet og la alle sette sammen sin egen taco.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 aubergine, små terninger
1 beger tacokrydder
1 løk, strimlet
2 fedd hvitløk, knust
1 chili, finhakket

avocado-slaw:
1 avocado, ternet
1 beger Rørosrømme
1 stilk stangselleri, tynne skiver
1 eple, revet
1⁄2 pt koriander, finhakket
1 lime, saften
300 g tomat, ternet

2 pk tortillalefser
1 salat, revet

olje til steking*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes