Denne oppskriften på syltet rødløk vil du aldri glemme, for vi har nemlig en huskeregel: 1-2-3. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Dette er verdens enkleste syltelake som kan brukes til alt. Prøv deg også på for eksempel syltet rødbeter eller agurk. Bruk fantasien og tilsett de krydderne eller urtene du er glad i. Klassiske kombinasjoner er for eksempel agurk+dill eller rødbete+karve. Bruk fantasien!

Lag opp syltede grønnsaker og oppbevar i kjøleskapet på et syltetøyglass. Sylting er en naturlig måte å preservere mat på, så grønnsakene vil holde seg utrolig godt i kjøleskapet – hvertfall én måned.

Slik gjør du:

Bland sammen eddik, sukker og vann til en syltelake. Rør til sukkeret er oppløst og hell over den finsnittede løken. Jo lenger løken får lov til å marinere, jo bedre blir den på smak.


Tips

Ikke glem regelen, 1-2-3. Så lenge forholdene forblir 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, kan du lage så mye syltelake du bare kan tenke deg. Kutt grønnsaker i evigheten og hell over syltelake slik at grønnsakene er dekket.


1 rødløk, finsnittet
2 ss eddik
4 ss sukker
6 ss vann