Varm ovnen til 220°C.

Legg svinenakken i en kjele sammen med kraften fra posen og varm under lokk på svak varme mens du tilbereder resten av maten.

Skrell og kutt gulrot i grove biter. Legg i en ildfast form sammen med løk og rødløk i grove biter. Vend inn et par spiseskjeer olivenolje, litt salt og pepper. Stek i ovnen til grønnsakene er myke og fått farge. Grønnsakene skal bli litt ”brent” i kanten.

Kok vann og buljong til ferdig kraft. 

Varm en vid kjele med litt olje og tilsett risottorisen. La den steke mens du rører til den er blank – det er viktig at den ikke tar farge. 

Har du 1-2 dl hvitvin fra helgen du må bruke opp? Tilsett i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Om ikke, hopper du til neste linje:

Tilsett et par øser kraft og la det koke nesten helt inn mens du rører. Fortsett på denne måten i ca. 20 minutter til risen er ”al dente” - det vil si myk utenpå og litt hard inni. Konsistensen skal være som en tynn risengrynsgrøt. 

Når du er fornøyd med risottoen, legg i noen klatter med smør og revet parmesan. Sett på lokk og la risottoen hvile i 3-4 minutter. 

Vend sammen ingrediensene til gremolataen og vend sammen med risottoen. Smak til med salt og pepper.

Del opp svinenakken i grove biter og server sammen med kraften, ovnsbakte grønnsaker og risotto.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk svinenakke  

4 gulrøtter, grove biter
1 rødløk, grove biter
1 løk, grove biter

2 dl risottoris
8 dl kyllingkraft K
3 ss revet parmesan

Gremolata
½ bunt persille, finhakket
1 sitron, revet skall & saft
2 fedd hvitløkK, finhakket

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet