Varm ovnen til 220°C.

Kok potet uten salt i vannet (salt vil gi en seig og limete potetpuré). 

Legg svinenakken i en kjele sammen med kraften fra posen og varm under lokk på svak varme mens du tilbereder resten av maten.

Når potetene er myke, sil av vannet og la de dampe av seg litt i kjelen på platen. Tilsett melk, smør og mos med til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt og pepper.

Ha potetpureen i en ildfast form og dryss over revet ost på toppen.

Sett i ovnen til den har fått gylden farge.

Skjær av endene på bønnene og kok i lettsaltet vann i 3 minutter. Sil av vannet.

Del opp svinenakken i grove biter og server sammen med kraften, aspargesbønner og gratinert potetpuré.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk svinenakke

1 pk potet, skrelt, små biter

2 ss smør K
1 dl melk K
½ bit parmesan, revet

1 pk aspargesbønner

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet