Kok ternet potet til det er mørt. OBS – ikke salt vannet, da blir pureén seig og limete i konsistensen. 

Legg sous vide-posen med kjøtt under rennende varmt vann i vasken slik at kraften smelter og blir flytende.

Vask og kutt grønnsakene som beskrevet. 

Stek løk i en stor kjele på middels varme med litt smør til det tar farge. Tilsett sukker og stek videre et minutt eller to. Strø over mel og la det surre videre mens du rører til det er gyllent. 

Klipp av et hjørne på posen med kjøtt og klem ut kraften i et desilitermål.  Tilsett vann slik at du får totalt 8 dl væske totalt. Tilsett væsken i gryten og kok opp. 

Tilsett resten av grønnsakene i gryten og la det koke til grønnsakene er møre. Rør jevnlig slik at gryta ikke brenner seg. 

Del kjøttet i biter og tilsett i gryta. La det hele koke i 5 minutter og smak til med salt, pepper og ½–1 ss eddik.

Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen på platen. Tilsett melk, smør og mos til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Server gryten med potetpuré.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, ternet
2 ss smør K
1 dl melk
½ bunt persille, hakket

1 pk svinenakke, sous vide
1 løk, i grove biter
1 ts sukker K
3 ss smør K
3 ss mel K
400 g gulrot, ternet
250 g pastinakk, ternet
½ purre, skivet
½-1 ss valgfri eddik K (kan sløyfes)

olje til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfritt mel.