Varm ovnen til 220°C.

Legg svinenakken i en kjele sammen med kraften fra posen og varm under lokk på svak varme mens du tilbereder resten av maten. 

Skrell og kutt gulrot i grove biter. Legg i en ildfast form sammen med løk og rødløk i grove biter. Vend inn et par spiseskjeer olivenolje, litt salt og pepper. Stek i ovnen til grønnsakene er myke og fått farge. Grønnsakene skal bli litt ”brent” i kanten.

Kok byggperler etter anvisning på pakken.

Vend sammen ingrediensene til gremolataen og vend sammen med byggperlene og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Del opp svinenakken i grove biter og server sammen med kraften, ovnsbakte grønnsaker og byggperler smaksatt med gremolata.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk svinenakke 

4 gulrøtter, grove biter
1 rødløk, grove biter
1 løk, grove biter
1 pk byggperler

Gremolata
½ bunt persille, finhakket
1 sitron, revet skall & saft
2 fedd hvitløkK, finhakket

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet