Varm ovnen til maks. Tenn grillen eller finn frem grill- eller stekepannen. 

Skrell og kutt potetene i to. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet og kok potetene i 7-8 minutter. Sil av vannet og de dampe av seg noen sekunder. Legg potetene i en ildfastform med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gylne og brune i kantene. 

Gni inn svinekjøttet med olje, salt og pepper. Grill kjøttet ute – eller inne på kjøkkenet i pannen – til kjøttet har fått fine grillriller og er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver på ca. 1 cm til servering. 

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 

Bland sammen ingrediensene til salaten og vend inn dressingen.  

Server gjerne salaten på et stort fat med poteter og skiver av svin fordelt på toppen.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet
1 pk svin ytrefilet

salat
3 stilker selleri, tynne skiver
2 pærer, tynne båter
1 bit blåmuggost, i biter
1 pk salat
1 bunt reddik,  tynne skiver

dressing
2 ss honning
2 ss olivenolje
¼ sitron, saften
1 sjalottløk
sitron

salt & pepper K
olje til steking K


K = fra kjøkkenskapet