Dette er vår vri på en ”mexican street corn salad”. Er det sommer og sesong kan du også kjøpe ferske maiskolber, grille de på grillen og skjære av store fine skiver til salaten. Vi har gjort det litt enklere og mer tilgjengelig ved å bruke økologisk boksmais og gitt salaten litt ekstra næring og fylde med quinoa. Det spørs også om du finner Rørosrømme i Mexico – men vi spesifiserer nettopp at rømmen kommer fra Rørosmeieriet, fordi det enkelt og greit er den beste Rømmen på denne planeten. I den originale salaten bruker de også cotija ost, som er den lokale varianten av vår fetaost. Vi har laget denne oppskriften som inspirasjon til vårt nye taco-sett – men ikke glem at denne salaten smaker like godt til sommerens grillmat!

Slik gjør du:

Varm ovnen til 220.

Sil av vannet på maisen og spre ut på et bakebrett. Bak i ovnen i ca. 30 minutter til de ser grillet ut og fått godt med farge. Rør litt i maisen halvveis inn i steketiden.

Skyll quinoa godt under springen med en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som bør skylles bort. Tilsett 1 del quinoa med 2 deler vann i en gryte, kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter under lokk til nesten alt vannet er absorbert. Dra gryten av platen og la den stå under lokk og trekke i ca. 10 minutter til quinoaen er tørr og fin.

Finn frem en stor salatbolle og tilsett grillet mais, kokt quinoa, skivet vårløk, grovhakket jalapenos, smuldret fetaost og grovhakket koriander. Skvis i limesaften, tilsett krydrene og vend alt godt sammen. Vend inn litt rømme av gangen til du har en passe kremet salat og server.


Tips

Erstatt rømme med litt majones, gjerne hjemmelaget, for en salat fri for kumelk.

Vanskelighetsgrad: Enkel


2 bokser mais
2 dl quinoa
1 bunt vårløk, skivet
½ glass jalapenos, grovhakket (kan sløyfes)
1 fetaost, smuldret
½ pt koriander, grovhakket

1 lime, saft
2 ts paprikakrydder
1 ts chilikrydder
1-2 knivspiss cayennepepper
ca. ½ boks Rørosrømme