1. Kok ris etter anvisning på pakken.
     
  2. Varm en stor stekepanne eller wok på høy varme med litt olje. Stek brokkoli, løk, squash, paprika, ingefær, hvitløk og chili til det er gyllent og mørt. Tilsett den kokte risen og stek til den begynner å bli litt sprø. Knekk i eggene og rør godt rundt til de har satt seg. Skvis over saften av en lime og smak til med litt soyasaus, salt og pepper.
     
  3. Bland sammen ingrediensene til salaten og server sammen med den stekte risen.

Middagstips

Har dere grønnsaksrester i kjøleskapet er dette et supert sted å trylle de bort. En oppskrift må ikke følges til punkt og prikke - så bruk kreativiteten fremfor søppelkassen.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl fullkornsris
1⁄2 brokkoli, buketter
1⁄2 løk, strimlet
1 squash, skivet
1 paprika, strimlet
ca. 3 cm ingefær, revet
2 fedd hvitløk, revet
1 chili, uten frø, finhakket
4 egg
saften av 1 lime
soyasaus eller tamari*

salat:
1 fetaost, smuldret
1 boks kikerter, silt & grovhakket
1 pk cherrytomat, delt i to
1/3 pt persille, finhakket

olje til steking*
salt og pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes