1. Varm ovnen til 220°C.

    Polenta 
  2. Kok opp vann og buljong. Tilsett polenta når vannet koker og la det småkoke på lav varme i ca. 7 minutter mens du rører med jevne mellomrom.

  3. Rør inn revet parmesan i den ferdige polentaen og smak til med saften av 1/3 sitron, 1 ts salt og en god klatt smør.  

  4. Hell polentaen på et smurt bakebrett og plasser den litt kjølig til den har ”satt seg” – min 5 minutter.

    Bakte grønnsaker 
  5. Ha tomat, løk, paprika og eventuelt nhakket hvitløk og chili i en ildfast form. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og bak i ovnen i 20-25 minutter. Vend inn hakket persille.

  6. Kok opp en kjele med et par cm vann i bunnen. Tilsett brokkoli og damp under lokk i 4 minutter.

  7. Når polentaen har satt seg, vipp ut av formen over på et skjærebrett og del opp i ”kakebiter”. Varm en stekepanne med litt olje og stek polentaen til den har en  n stekeskorpe. 

  8. Server stekt polenta toppet med bakte grønnsaker og brokkoli. Riv gjerne litt ekstra parmesan på toppen. 

 


 

Tips

Man kan også koke po- lenta dagen i fork- ant slik at den får avkjølt seg og stivnet.

 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Bakte grønnsaker:
5 tomater, grove biter
1 løk skivet, finhakket
1⁄2 chili, finnhakket uten frø
2 rød paprika, grove biter
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1⁄2 bunt persille, hakket
olivenolje*
salt & pepper*

Polenta:
1,3 liter vann
1⁄2 terning grønnsaksbuljong*
1 pk polenta
1⁄2 ost, Grana Padana, revet
1 klatt smør*
saft av 1/3 sitron
1 ts salt*

1 brokkoli, buketter


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes