Skru på ovnen til 220 grader.

Kutt aubergine i 1,5 cm tykke skiver, dryss på litt salt på begge sider av auberginen. La auberginen ligge i ca. 5 minutter. Saltet vil gjøre auberginen mykere og fjerne noe av den naturlige bitterheten. 

Skrell og kutt potet i terninger. Kok i vann uten salt til det er mørt. 

Ha tomat, løk, paprika, hvitløk og chili i en ildfast form. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og bak i ovnen i 20–25 minutter. 

Tørk auberginen med kjøkkenpapir og vend i litt hvetemel.

Varm en panne med en blanding av olje og smør. Stek auberginen på begge sider til de er gylne. Legg auberginen i den ildfasteformen og bak i ovnen i ca. 10 minutter.  

Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen på platen. Tilsett melk, Rørosrømme og mos til en puré. Liker du en løsere puré kan du tilsette mer melk. Smak til med salt og pepper.

 Server grønnsaksblandingen og aubergineskivene med potetpuré og bladpersille.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Potetpurè
700 g potet
½ dl melk
2 ss smør

Bakte grønnsaker
3 tomater, grove biter
1 løk, finhakket
½ chili, finhakket uten frø
1 rød paprika, grove biter
2–3 fedd hvitløk, finhakket
½ bunt persille, hakket
olivenolje K
salt & pepper K

2 aubergine
hvetemel K
½ Grana Padana-ost


K = fra kjøkkenskapet